X
    Kategoriler: HaberlerUncategorized

Adana SGK İl Müdürü Bilal Canbolat ASKON’da yeni teşvikleri anlattı.

Adana SGK İl Müdürü Bilal Canbolat ASKON’da Yeni Teşvikleri anlattı. “Yeni istihdam ve teşvikler” konulu yemekli toplantıda ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasında Recep Çalışkan, teşviklerin iş adamlarını memnun ettiğini vurguladı. Teşviklerin bir sonraki yıl da devam etmesi gerektiğini ifade eden Çalışkan, sigortalılara bir sonraki yıl alınacak teşvikin yarısının aktarılması halinde piyasalara olumlu katkıları olacağını söyledi. Çalışkan, emeklilikle ilgili yeni oluşturulacak düzenlemeleri de ilgiyle takip ettiklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat konuşmasında, Söz konusu teşviklerin, 1 Şubat 2017 tarihi ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında işe alınan kişilerle ilgili olduğunu söyledi. İş verenlere günlük 22TL iş görenin çalıştığı gün sayısınca destek verileceğini de ifade eden Canbolat, “aylık 666 TL devlet desteği olacaktır. Sigortalının İşkur’a kayıtlı olması gerekmektedir. Sigortalının işe alındığı tarihten önceki üç aya ilişkin kuruma verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmaması gerekmektedir.” dedi. Canbolat, konuşmasında ayrıca,”Sigortalının işe giriş tarihi itibariyle işe alındığı tarihten önceki üç aylık dönemde 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının Bağkur ve Memur bentleri, Taksi dolmuş şoförleri ve sanatçılar maddesi ve ek 9. maddesinin birinci fıkrası kapsamında ev hizmetlerinde ay içinde 10 gün ve üzeri bildirim yapılan Kuruma bildirilmiş olması halinde bu sigortalı için 4447 sayılı Kanunun geçici 17. maddesinde yer alan destekten yararlanılması mümkün bulunmamaktadır.” dedi. Yeni açılan iş yerlerinin de destekten belirli şartları sağlaması kaydıyla faydalanabileceğini ifade eden Canbolat, şunları ekledi:” 2017 yılında tescil edilmiş olan işyerlerinde 1.2.2017 ila  31.12.2017 tarihleri arasında işe alınan ve destek kapsamına giren sigortalılardan dolayı destek tutarının yarısı kadar, Kanunda öngörülen diğer şartların da sağlanmış olması kaydıyla işyerinin tescil edildiği tarihi takip eden üçüncü aydan itibaren ve destek tutarının yarısı kadar yararlanılabilecektir. Bu durumda, en geç 30.09.2017 tarihine kadar, 5510 sayılı Kanun kapsamında tescil edilecek işyerleri bu destekten yararlanabilecektir.”

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Başkanı Bilal Canbolat, sunumunun sonunda iş adamlarından gelen soruları cevapladı. Program sonunda ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, SGK İl Müdürü Bilal Canbolat’a teşekkür etti. ASKON Adana Şubesi Başkan Yardımcısı İmam Gazali Hıradağı, SGK İl Müdürü Bilal Canbolat’a günün anısına plaket takdim etti.

admin :