X
    Kategoriler: Haberler

Adana’da 12 Sanayi Kuruluşu İlk 500’e Girdi

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan  “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesine bu yıl Adana’dan 12 sanayi kuruluşu girmeyi başardı.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ilk 500’e giren sanayi kuruluşlarını kutladı. Çalışkan Adana’dan İlk 500’e giren sanayi kuruluşlarında geçen yıllara oranla azalma olduğunu dile getirdi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde Adana’dan, “Sasa Polyester Sanayi A.Ş., Temsa Ulaşım Araçları San. Tic. A.Ş, Elita Gıda San. ve Tic. A.Ş., Akyem Adana Yem Yağ Biodizel Tarım ve San. Tic. A.Ş, Beyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş, Adana Çimento Sanayi T. A.Ş, Güney Çelik Hasır ve Demir Mamülleri San. Tic. A.Ş, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T A.Ş., Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş, Gürsoy Yem Gıda ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş, Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ve ismi açıklanmayan bir sanayi kuruluşu” yer aldı.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listeye Adana’dan girmeyi başaran sanayi kuruluşlarının Adana’nın sahip çıkılması gereken öncü kuruluşlarından olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Adanamızdan 12 sanayi kuruluşu İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girerek büyük bir başarı göstermiştir. Ortadoğu’nun kalbi olarak nitelendirebileceğimiz Adanamıza yakışan elbette daha çok sanayi kuruluşunun bu listeye girmesidir. Ancak, kentimizin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle bu tablo yine de umut vericidir. Adana göç alan bir kentten göç veren bir kent haline gelmesine rağmen işletmecilerimiz Adanamıza sahip çıkarak Çukurova’ya katma değer oluşturmaya devam etmektedir. Pek çok kapanan fabrikanın yerine AVM’lerin yapılmaya başladığı Adana’da üretimi yaşatmak için çaba sarf eden ve böyle başarılarla bizleri gururlandıran sanayicilerimizi tebrik ediyorum. İstihdama ve üretime olan katkıları dolayısıyla onların yanlarında yer aldığımızı belirtmek istiyorum. Sanayi kuruluşları kentlerin can damarıdır. Çevre illere yansıtılan teşvik paketlerin en kısa zamanda Adana’ya da gelmesi en büyük temennimizdir.”

admin :