X
    Kategoriler: Haberler

Adanalı STK’lar: “Adana’daki Karnavaldan Utanç Duyuyoruz.”

ASKON Adana Şube Başkanı
Recep Çalışkan Adana’daki bir çok STK ve basın kuruluşları adına, “Portakal Çiçeği Karnavalı” isimli organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Karnaval’ isminin Adana’da gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen bir etkinlikle kullanılması kabul edilemez”dedi.

“Portakal Çiçeği Karnavalı” adı verilen etkinliğin Adana’nın “cazibe merkezi” haline gelmesine katkıda bulunması amacı taşıdığını belirterek söz konusu “karnaval”ın adı, içeriği ve sonuçları hakkında eleştirilerde bulunmayı milli manevi değerlerimizi esas alarak gerekli görüyoruz.” dedi.

Çalışkan’ın açıklaması şöyle:

“Karnaval adı verilen etkinlikler  5-8 Nisan tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek olup değerlerimizle örtüşmeyen içeriklere sahiptir. Gençlerimizin bu etkinliklerde bizzat yer alacak olması düşündürücüdür. Bu “karnaval”ın Adana’da yapılmasını ve Adana’nın böyle bir “cazibe merkezi (!)” olmasını şiddetle reddetmekteyiz.

Bütün milletimizin kenetlenerek yakından takip ettiği Kahraman Ordumuz, Afrin’de can siperane bir mücadele verirken böyle bir zamanda böyle bir etkinliğin yapılması son derece yakışıksızdır. Zira hali hazırda Afrin operasyonunda toplam 52 askerimiz şehit olmuştur. Yaralı asker sayısı ise 225’tir. Bu kadar şehit ve gazimiz varken, ülkemizin gündemine Adana’dan Karnaval haberlerini gayri ihtiyari iliştirmek bizleri Adana halkı olarak utandırmaktadır. STK ve basın temsilcileri olarak bu hususu ilgili komitenin ve organizatörlerin dikkatine sunmak istiyoruz.

Söz konusu karnavala bu haliyle –hiçbir eleştiri getirmeden- maddi destek veren milli ve manevi değerlere önem verdiğini bildiğimiz bazı sponsorlar da bizleri ayrıca üzmektedir. Bu karnavalın toplumumuza ve değerlerimize vereceği zararı ön görmek bizleri bu basın açıklamasını yapmaya mecbur etmiştir. Zira “karnaval” yabancı uluslardan Adanamıza gelerek burada örflerine veya inançlarına uygun gösteriler yapan insanlarla ilgili değil, bizzat Adanamızın gençlerine yaptırılan bir etkinlik olarak bizleri rahatsız etmektedir.

Kamuoyuna Saygılarımızla.”

ASKON Adana Şubesi

Tüm Gazeteciler İnternet Medyası Yayıncılar ve Yazarlar Derneği

Köprü Yardımlaşma Derneği

Sosyal Hizmet Gönüllüler Derneği

Adana İsrafı Önleme Platformu

Adana İyilik Hareketi

Büyük Saat Gazetesi

Güreş İhtisas Derneği

Anadolu Çınarı Derneği

Darul Hikmet Derneği

Toroslar Eğitim Kültür Derneği

Mazlum Der

Vefa Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası

VEFA-SEN

Adana Fatih Kültür ve Dayanışma Derneği

AF-DER

Adana ÖNDER İmam Hatipliler Derneği

Adim Der

Kagem Kadın Aile Gelişim Der

Gönüllü Gıda Güvenliği Der.

Hilal Der.

Adana İmam Hatip Lisesi ve Talebelerini Koruma Derneği

Yeni Bir Dünya Sanayici İş Adamları Derneği

Anadolu Gençlik Derneği

Milli Gençlik Vakfı

Evrensel Hafızlar Derneği

CANSUYU

MİLLİ GAZETE

ESTER

ÖĞ-DER

DİNBİRDER

TV 5

İSOMDER

İdeal Gençlik Spor Der

TEKDER

Umut Kervanı Mekteb Derneği

Anadolu Derneği

İhya Derneği

Şura Derneği

Mustazaflar Cemiyeti

İttihadi Ulema

admin :