X
    Kategoriler: Haberler

“Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum…”

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunun ‘haber alma’ hakkı, basın kuruluşları ve dolayısıyla basın mensupları tarafından karşılanmaktadır. Özelde gazetecilerin yeri ise kuşkusuz çok daha farklıdır. Yıllardır, ülkemizde ve sınırlarımız dışında toplumumuzu haber ile buluşturan ‘Çalışan Gazeteciler’, için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ayrı bir öneme sahiptir.
Toplumun hızlı, doğru ve bağımsız haber anlayışıyla hizmet aldığı medya kuruluşlarının çalışanları olan gazetecilerimizi, göstermiş oldukları fedakarlıklar dolayısıyla bu anlamlı günde tebrik ediyorum. Bununla birlikte, haber yazan, yapan herkesin çok hassas bir vazifeyi yerine getirmekte olduğunu da hatırlatmak isterim. Basın özgürlüğünü şeffaflıktan yana kullanmak yerine çıkar-menfaat aracı olarak görmek, büyük bir zulme yol açmak anlamına gelir. Halkın sesi olması beklenen gazeteciler, ne yazık ki birer ‘maşa’ haline gelebilmektedir. Böylece hakkaniyetten uzak haberler kitleler üzerinde menfi ‘tesir’ oluşturduğundan son derece sakıncalıdır. Bu yola tenezzül etmiş basın mensuplarının bu hususlarda asla taviz vermeden mesleğe başladıkları günkü heyecan ve istekle idealist bir öze geri dönmeleri de elzemdir. Mesleğini onurlu bir biçimde hassasiyet göstererek icra eden saygıdeğer basın mensuplarını tenzih ederim.
Milletimizin şanlı tarihinde her zaman ‘haber’ getirenler olmuştur. Onlar dün olduğu gibi yarın da var olacaklardır inşallah… Fikir hürriyetinin meyvelerinden olan ‘yorumlar’ da olgun ise güzeldirler… Ham ‘yorumlar’ ise beklenen yararı sağlamayacağından itibar edilmez… Milletimiz sağduyusu ile bu ayrımı elbette vicdanında yapmaktadır-yapacaktır. Spekülatif cereyanlar içeren haberlere itibar edilmeyecektir. Böylesine hassas dengelerin temin edilmesi gereken mecralarda çalışan gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini de her fırsatta dile getiriyoruz. Çalışan gazetecilerimiz, emeklerinin karşılığını tam ve eksiksiz alabilmelidir ki kitlesel hezeyanlara yol açabilecek kapılar kapalı tutulabilsin.
Ayrıca, hiç bir suçu olmayan kişi ve kurumların incitilmesine izin verilmemelidir. ‘Kul Hakkı’nı gözeterek hassasiyetle haber yazılmalı ve muhataplar ile haberi yazmadan önce mutlaka görüşülmelidir. Her zaman sağlama yapılmalı ve hiç kimse haksız yere zarara uğratılmamalıdır. Bu düşünceden hareketle, medya mensubu olan herkesin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.”

admin :