X
    Kategoriler: HaberlerUncategorized

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan;” Bu cennet vatan, gözünü kırpmadan kendini feda eden Anadolu insanının eseridir.”

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan mesajında şunları kaydetti:

“Çanakkale Zaferi, yüzyılı aşkın bir zaman önce dedelerimizin cansiperane mücadelesi ile kazanılmış, zorlu bir muharebe döneminin ardından kazanılmıştır. Ülkemizin tüm illerinden Çanakkale’ye gelerek savaşan atalarımız, ya şehit ya da gazi olmuştur. Şerefli bir mücadelenin sonunda bu toprakları bizlere emanet etmişlerdir. Bıyıkları dahi terlememiş nice gençler, eli silah tutan hemen her yiğit Anadolu insanı bu savaşta bedel ödeyerek Çanakkale’yi ve Anadolu’yu bizlere miras olarak bırakmışlardır. Her yıl 18 Mart’ta yurdumuzun dört bir yanında bu zafer kutlanmakta ve şehitlerimiz rahmet ve minnetle anılmaktadır. Bizler de şerefli gün münasebetiyle, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz.

Ülkemiz, göğüsleri iman dolu gençlerin omuzlarında yükselecek, bu bayrak her daim gönderde dalgalanacaktır. Seyit Onbaşılar, Antepli Mehmet’ler, Diyarbakırlı Şeyhmuslar, Karadenizli Temeller ve nice yiğitlerimizin yurtlarını ve imanlarını korumak pahasına şehit olduğu Çanakkale, onurumuzdur. Bu cennet vatan, gözünü kırpmadan kendini feda eden Anadolu insanının eseridir. Tarih sahnesinde müstesna bir andır Çanakkale Zaferi… Bu mübarek zaferi bizlere armağan eden dedelerimizin ruhu için bugün vesilesiyle bir Fatiha gönderelim. Allah mekanlarını cennet eylesin.”

admin :