X
    Kategoriler: GenelUncategorized

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’dan Miraç Kandili mesajı

“Miraç’la yükselen Peygamberin (SAV), izzetli ümmeti olarak dünyanın dört bir yanında eman dileyen mazlumların umudu olan bizler, Miraç Kandili vesilesiyle asli görevlerimizi bir kez daha gözden geçirme fırsatı buluyoruz.

Nice ülkelerde nice sahipsiz, yetim, masum ve mazlumların adalet rüyasını gerçeğe dönüştürmek gibi kutlu bir misyonu taşıyoruz. Bu oldukça ağır bir yüktür. İnşallah bu ve benzeri görevlerimizi yerine getirme kudretini bizlere bahşedecek olan Allah (cc) nasıl ki Resülüne Miraç’ta ve Miraç’la yükselme lütfunu göstermişse bizlere de inşallah Müslim ya da gayrimüslim tüm mağdur ve muhtaçlara el uzatma imkanını verecektir.
Bugün, ruhlarımızın yükselmesine yol açmak için ibadetlerimizi arttırmalıyız. Moral depolamalı, bolca ibadet etmeli ve ahlakımızı geliştirmek için alıştırmalar yapmalıyız. Daha çok “teşekkür” etmeli, daha çok “üstü kalsın” demeli, daha çok “Allah razı olsun” dedirtmeliyiz. Hz. Peygamber’in, önce çevresinden başlayarak sonra kavmine, daha sonra ülkesine ve tüm dünyaya ulaştırdığı mübarek kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yüce makamından asla indirmeden, hayatlarımıza indirmeliyiz. Peygamber (SAV)’in örnek hayatından kendimize pay çıkararak, daha “sabırlı”, daha “hoşgörülü”, daha “nazik”, daha “fedakar” ve daha “cömert” olmalıyız. Bu güzel gün sebebiyle, sadakalarımızı maddi manevi arttırmalıyız. Toplumumuzun ve tüm insanların felahı için hep birlikte camilerde saf tutarak -ve safları muhakkak sık tutarak, şeytanı araya sokmayarak- bir olmalıyız, birlik olmalıyız. Bu güzel gün vesilesiyle Miraç Kandilinizi tebrik eder hayırlara kapı açmasını dilerim.“

admin :