X
    Kategoriler: Haberler

ASKON Başkanı Çalışkan, 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı. Çalışkan açıklamasında şunları söyledi:

“Adanamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünde dedelerimizin şanlı mücadelesini hayırla yad ediyoruz. 5 Ocak tarihi Adana için dönüm noktalarından biridir. Bu tarih, Adanalılar için bir bayram günüdür. Adanalıların esareti reddederek başlattığı bağımsızlık mücadelesi zaferle sonuçlanmıştır. Diğer şehirlerimizde olduğu gibi Adana’da gerçekleştirilen bu direniş; geçmişi zaferlerle dolu olan Anadolu insanı için onurlu bir duruştur. Bizler bu duruşu, referans alarak, günümüzde, Çanakkale ve 15 Temmuz’da tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmış olduk. Bağımsızlığımıza darbe vurmak isteyen iç ve dış düşmanların geçemeyeceği sınırlarımızı bir kez daha gösterdik. Tüm kurtuluş mücadelelerimiz gibi 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu mücadelesi tarihin derinliklerinde canlılığını daima koruyacaktır.

Ay-Yıldızlı bayrağımızı gönderde tutarak bizlere armağan eden tüm kahramanlarımızı, saygıyla, şükranla ve minnetle anıyorum.”

admin :