X
    Kategoriler: Haberler

ASKON Başkanı Çalışkan, D-8 önderliğinde, “İslam Birliği”ni esas alan ‘Yeni bir Dünya’nın kurulması yönündeki uyarılar hatırlanmalı ve dikkate alınmalıdır.

ASKON Adana İl Başkanı Recep Çalışkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’nı olağanüstü bir zirve için 13 Aralık’ta toplanmak üzere davet etmesi üzerine bir basın açıklaması yayımladı. Çalışkan mesajında şunları söyledi:

“25 Eylül 1969 tarihinde kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı (Eski adı İslam Konferansı Örgütü), Kudüs’teki, Al-Aksa Mescidi’nin yakılmasının İslam dünyasında uyandırdığı tepki üzerine, Rabat’ta düzenlenen İslam Zirve Konferansında alınan bir kararla kurulmuştur. İslam Dünyasının hak ve çıkarlarını korumak amacıyla kurulan teşkilat’a üye 57 ülke bulunmaktadır. Ülkemizle birlikte pek çok üye ülke bulunmasına ve Kudüs merkezli hadiselere binaen kurulmasına rağmen ne yazık ki, Kudüs ile ilgili herhangi bir yaptırım gücüne sahip olamamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın “Kudüs” hassasiyeti her Müslümanın ayakta alkışlayacağı bir duruşu gözler önüne sermektedir. Bununla birlikte yaptırım uygulayabilen bir ülke olmak da elzemdir. İslam İşbirliği Teşkilatı’ın Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla İstanbul’da toplanmasının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Dış politikada doğru hak anlayışını temel alan D-8 önderliğinde, “İslam Birliği”ni esas alan ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulması yönündeki uyarılar hatırlanmalı ve dikkate alınmalıdır. İslam coğrafyasındaki Müslümanlar arasındaki siyasi ve ekonomik birlikteliğin sağlanması, bu yönde somut adımların atılması zaruridir örneğin ABD ve İsrail ile tüm ilişkilerimiz sona erdirilmelidir. Çünkü “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.”

admin :