X
    Kategoriler: Uncategorized

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ASKON Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan’ın mesajı şöyle:
“Kurban Bayramı, biz Müslümanların yalnızca Allah (cc) rızası için Kurban kestiği, komşu ve dostlarla kesilen kurban etlerinin sevinçle paylaşıldığı, fakir fukaranın kapılarının çalındığı mübarek bir bayramdır. İnsani ilişkilerin en üst seviyeye çıktığı kutlu günlerdir bayram günleri… Küskünlerin barıştığı, gurbettekilerin hasret giderdiği, akrabaların aynı sofralarda Allah’ın (cc) nimetlerine hamd ettiği bu güzel günlerde kalpler, Allah’ın (cc) zikriyle felaha kavuşur.
Çocukların bayram namazlarına babalarının elini tutarak heyecanla gidişi de bayramlarımızın en güzel sahnelerindendir. Böylesine güzel duyguların yeşerdiği bu günler, kuşkusuz Rabbimizin nimetlerindendir. Hazinesi bol olan Yüce Mevla, kullarına maddi zenginlikleri hesapsızca verdiği gibi dileyen herkese de manevi hazinelerinden hesapsız vermektedir. Allah (azze ve celle) kullarından, kulluk vazifelerini yerine getirmelerini, Allah’a ve Elçisine saygı göstermelerini emretmektedir. Herşeyin Yaratıcısı ve sahibi olan Yüce Allah, kullarını sevmekte ve bağışlamak için her kapıyı açmaktadır. Bizlere düşen, Rabbimizin çağrısına kulak vermek ve kulluk vazifemizi hakkıyla yerine getirmektir.
Kurban Bayramında sevdikleriyle birlikte zaman geçiremeyen pek çok kişi, bulundukları yerlerde tanıdıkları ile bayramlaşarak bir nebze de olsa bayram coşkusunu yaşamaya çalışmaktadır. Gurbette olanlar memleket hasretiyle bayram geçirirken kimimiz de hastanelerde, cezaevlerinde sevdiklerimizden ayrı bayram geçirmekteyiz. Bu kardeşlerimiz, bayramın kıymetini herkesten çok iyi bilmektedirler. Hastalarımıza şifa, mahkumlarımıza sabır ve selamet diliyoruz. Gazilerimizden yaraları olanların iyileşmelerini diliyoruz. Allah (cc) şirk dışında bütün günahların affedilebileceğini kullarına bildiriyor. Şeytanın adımlarını takip etmekten Allah’a sığınıyoruz. Rabbimizden tüm Müslümanların günahlarının bağışlanmasını diliyoruz. Öyle ki delalet içinde olan Müslüman toplumlar için de dua ediyoruz. Başımıza gelen felaketlerin, kendi ellerimizle yaptıklarımızın bir sonucu olabileceğini de asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Günümüzde saldırılara maruz kalan Arakan’daki kardeşlerimizin örneği burada verilebilir. Bizler, birlik olup dünyanın dört bir yanındaki tüm Müslüman kardeşlerimizle irtibat halinde olsak, birimizin başına bir iş geldiğinde hepimiz beraber güç birliği yapsak, hiç kimse Müslümanlara saldırmaya cür’et edemezdi. Örneğin İslam Birliği’nin kurulduğu bir dünya düşünün. Arakan veya Filistin gibi bölgelerde, kardeşlerimiz, dünyadaki tüm Müslümanların desteğini arkasında hissederdi. Bu bayram içimiz buruk. Kardeşlerimiz zulüm görüyor. Rabbimizden, Müslümanların birlik olmasını sağlayacak feraset diliyoruz. Bu güzel günler vesilesiyle Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, şehitlerimize Allah’tan (cc) rahmet diliyor, tüm kardeşlerimize selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

admin :