X
    Kategoriler: Haberler

ASKON’Dan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne Hayırlı Olsun Ziyareti

ASKON Adana Şube Başkanı
Recep Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahab Bilge, yeni binasında hizmet vermeye başlayan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çalışkan, Tarihi Taşköprü civarında yer alan yeni binasında hizmet veren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne gerçekleştirdiği ziyarette incelemelerde bulundu. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yerinde aktif ve hayırlı işlere imza atacağına inandığını vurgulayan Çalışkan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’le yaptığı görüşmede, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nün yaklaştığını ve basın temsilcileri için özel bir ehemmiyete sahip olan bugün için herkesin gereken duyarlılığı göstereceğine inandığını söyledi. ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan şunları kaydetti:”Halkın doğru haberler alması ve kamu ile halk arasında köprü olabilmek için gece gündüz çalışan gazetecilerimizin her daim yanında olan Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Çeşitli zamanlarda sizlerle bir araya gelerek, gündemde yer alan konuları ve Cemiyetinizin faaliyetlerini konuşuyoruz. Ülkemiz ve milletimizin hayrına olacak her haber ve değerlendirme, bu uğurda fedakarca çalışan tüm gazetecilerimiz ve Cemiyetiniz için desteğimiz ve çalışmalarınıza olan inancımız tamdır. Gazetecilik hassas bir görevdir. Doğru haber yapmak, haberlerin kaynağının sağlam olması, yanlış habere alet olmamak çok önemlidir. Bilgi edinmenin üç yolu vardır. Bir şeyin kendisini bizzat, ya da izini görmek bilgi edinme yollarıdır. Üçüncüsü ve en hassas olanı ise “doğru haber”dir. Bu noktada haberi ulaştıran kişinin “kim?” olduğu çok büyük önem taşımaktadır. Emin olunan bir kişi olan Peygamber(SAV) Allah’ın (cc) sözlerini bize ulaştıran bir haberci, nebi yani elçidir. Haber ulaştırma mesleğini yapanların yüksek bir karaktere ve olgunlaşmış bir ahlaki anlayışa sahip olması gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Hucurat Suresi 6. ayette,  “İnanıp güvenenler! Yanlış işler yapan birisi, size bir haber getirecek olursa iyice araştırın. Yoksa bilmeden bir toplulukla aranızı bozarsınız da yaptığınıza pişman olursunuz.” buyurulmaktadır. Fasık olanların haberlerine itibar edilmemesi gerektiğini bu ayetten anlıyoruz. Bu sebeple habercilere büyük görevler düşmektedir.

“Yeni binada da hayırlı hizmetlere devam etmenizi dileriz” diyen Çalışkan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise  Askon Başkanı Recep Çalışkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti

admin :