X
    Kategoriler: HaberlerUncategorized

Çalışkan: “Fatih Sultan Mehmet ümmetin kalbini fethetmiştir.”

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, İstanbul’un Fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan şunları söyledi:

“İstanbul, dünyanın en gözde şehirlerinden biridir. Hem günümüzde, hem de tarihte İstanbul, kıymetli bir konumda bulunması nedeniyle ilgi odağı olmuştur. Hatta Peygamber Efendimizin bir hadisinde de ““İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” denilmektedir.

564 yıl önce 21 yaşında İstanbul’u fethetme başarısını gösteren Fatih Sultan Mehmet ve onun muhteşem ordusunu rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu fetih, kutlu-mübarek bir fetih olmasının yanında aynı zamanda, dünya siyasetini de etkileyerek değiştirmiş bir fetihtir. Kültürel ve sosyolojik sonuçları ile de kuşaktan kuşağa aktarılan bir zafer abidesidir. İstanbul, pek çok farklı devletin tarih boyunca başkenti olmuş ve yalnızca Osmanlı İmparatorluğu döneminde hoşgörü, adalet ve barış içinde yaşamanın mümkün olduğu bir şehir olmuştur. Kuşkusuz, Fatih Sultan Mehmet’in genç yaşına rağmen ortaya koyduğu yönetim anlayışının bunda payı büyüktür. Onun çocukluk döneminden gençlik dönemine kadar dönemin önemli alimlerinden aldığı eğitim sayesinde belli bir olgunluk seviyesine ulaştığı da bilinmesi gereken bir gerçektir. Fatih, sadece İstanbul’u fethetmemiştir. Kendisinden sonra gelecek ümmetin kalplerini de fethetmiştir. Allah-u Teala (cc) onu ve döneminin tüm kahramanlarını cennetine kabul buyursun. Bu vesileyle İstanbul’un Fethinin yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu bir kez daha rahmetle anıyoruz. “

admin :