X
    Kategoriler: Haberler

Tüm Milletimizin Ahilik Haftasını Kutluyor, Esnaf Ve Sanatkarlarımıza Çalışmalarında Başarılar Diliyorum…

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan “Ahilik Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan mesajında şunları söyledi:

“ Mesleki ve toplumsal işlevi ile yüzyıllardır önemli bir yere sahip olan Ahilik, hizmette mükemmellik felsefesiyle birliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini yaşatmaktadır. Her ne kadar, Ahilik kültürü, Ahilik Haftası etkinlikleri ile gündeme gelse de, köklerimizde ve genlerimizde bu kültürün izlerini bulmak mümkündür. Mesleki örgütlenmenin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi olan Ahilik anlayışı, günümüzde hala farklı adlarla yaşamaktadır. Gençlerimizin yetişmesinde, meslek sahibi olmasında hep Ahilik kültürünün getirmiş olduğu anlayış rol oynar. Her ne kadar mevcut Eğitim sistemimiz istenilen sonuçları vermese de, bu sorunun özümüze dönmek suretiyle elbette çözüleceğini de söyleyebiliriz. Bugün kalifiye ara eleman sıkıntısı çeken pek çok işveren, Ahilik kültürünün yaşatılmasına büyük ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca, mesleki eğitim ve neticesinde ortaya çıkan sonuçlar da pek iç açıcı değildir. Oysa, ustalaşma yolunda her ulus azami gayret göstermektedir. Ülkemiz de, geçmişinde köklü bir tarihe sahip Ahilik geleneğini yeniden canlandırarak, yamak-çırak-kalfa-usta hiyerarşisini hayata geçirecektir. Böylece her anlamda “ustalaşma” başlayacaktır. Mevcut Eğitim Sistemimiz, ne yazık ki, pek çok bilgiyi hemen herkese eşit biçimde yüklemektedir. Uzmanlaşma, ustalaşma gerçekleşememektedir. Oysa doğru olan “adil düzen” kurmaktır. Herkese “adil” biçimde yaklaşılmalı ve eşitlik yerine adalet ilkesi ile işler yürütülmelidir. Yüksek beklentiler taşıyan milletimizin, muasır medeniyetler seviyesine çıkması ancak Ahilik kültürünün yeniden ve güçlü bir şekilde şahlanması ile mümkün olacaktır.

Bugün vesilesiyle, tüm milletimizin Ahilik Haftasını kutluyor, esnaf ve sanatkarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.”

admin :