X
    Kategoriler: Haberler

ÖĞDER Yönetim Kurulu Üyeleri ASKON Başkanı Recep Çalışkan’ı Ziyaret Etti.

ÖĞDER Şuurlu Öğretmenler Derneği Adana Şube Başkanı Hüseyin Tan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’ı ziyaret etti.

Görüşmede ÖĞDER’in kuruluş amacını ve hedeflerini aktaran ÖĞDER Adana Şube Başkanı Tan:“Derneğimiz çok önemli bir konuyu kendisine alan olarak seçerek,’Önce Ahlâk ve Maneviyat’ diyerek yola çıkmış milli ve manevi değerlerin yerleşmesine ehemmiyet veren seçkin öğretmenleri bir araya getirmek suretiyle milletimizin ve eğitimimizin makus talihini değiştirmeyi hedeflemiştir.” dedi.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan da ASKON’un faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Gündemdeki konulara da değinen Çalışkan: “Eğitimde beklenen sonuçları alamamanın muhasebesini yapmakta ülke olarak ne yazı ki geç kaldık. Okullara gelişim bütçesi verilecek olması, Mesleki teknik eğitim kurumlarının gelirlerinin artırılmasının gündeme gelmesi, Mesleki teknik eğitimin canlandırılmak istenmesi sevindiricidir. Ancak, uygulamaların nasıl olacağı da merak konusudur” dedi. “Sanayi kuruluşlarında ara elaman sıkıntısı sürekli dile getirilmektedir” diyen Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:” Ülkemizde Ahilik Kültürü ne yazık ki yalnızca Ahilik Haftası’nda hatırlanmaktadır. Eğitim anlayışımızın ayrılmaz bir parçası olarak, Ahilik Kültürü gündeme gelmeli ve usta-çırak ilişkisi çağımızın koşullarına göre yeniden canlandırılmalıdır. Çocuklarımız gençlik çağına ulaştığında bir konuda ihtisaslaşmış olmalı ve yeteneklerine göre değerlendirilmelidir. İnsan kaynaklarımızı körelten bir Eğitim sistemi olmamalı. Nükleer enerji tesisi kurabilecek kadar bilgi ve tecrübe sahibi gençlerimiz yetişmelidir. Temel Bilimleri gerektiği kadar bilen ve Ahilik Kültürü ile yetişen gençlere ihtiyacımız var.”

Çalışkan, Hüseyin Tan’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti, yeni görevinde başarılar diledi.

admin :