X
    Kategoriler: Haberler

ASKON Başkanı Çalışkan’dan Kadir Gecesi Mesajı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çalışkan mesajında: “İçerisinde bulunduğumuz 27 Nisan Çarşamba gününü 28 Nisan Perşembe gününe bağlayan Gece ‘Bin aydan daha hayırlıdır’ denilen mübarek Kadir Gecesidir. Bu gecede günahlar affedilir, dualar kabul buyrulur.

Ramazan-ı Şerif’in son on gününde aradığımız Kadir Gecesi, kendimize dönerek yaşadıklarımızı muhasebe etme gecesidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)in “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenab-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. (Buhârî, Kadir 1)” buyurduğunun nakledildiği müstesna bir gecedir.

Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı gecedir. Bu gecenin kıymetini bilmek ve mümkün olduğunca ibadetlerle geçirmek gerekir. Kur’an Hakikatlerine yüzümüzü döndüğümüz gün kurtuluş başlayacaktır. Cenab-ı Allah bu mübarek gecelerin hürmetine tüm sıkıntı içindeki kardeşlerimize ferahlık versin. Dualarımız ve gayretli çalışmalarımız ülkemizin birlik ve beraberliğini artırsın.

Sözlerime şu Hadis-i Şerifle son vermek istiyor, tüm İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. ‘Allah’ım, şüphesiz sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni affet.’(Tirmizi, Daavat, 12)”

admin :