ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, “Yüzlerce Arakan köyünde evler yakıldı. Öte yandan İslam işbirliği Teşkilatı ise “endişeliyiz” demekle yetindi.”

0

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Arakan’da yaşanan katliamla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Çalışkanın mesajı şöyle:
Bangladeş sınırındaki Arakan’da Myanmar ordusu geçen ay Müslüman kardeşlerimizi hedef alan bir operasyon başlattı. Arakanlı Müslümanlara yönelik son operasyonlar, Myanmar’ın Bangladeş sınırındaki küçük bir kasabada yaşananlarla başladı.Arakanlı kardeşlerimiz, Bangladeşe sığınmak zorunda kaldı. Yaklaşık 30 bin kişi saldırılar sebebiyle yurdundan oldu. Bu kardeşlerimizden büyük bir kısmı Myanmar’a geri iade edildi.
Arakan eyaletinde Budist çoğunluk, Müslüman kardeşlerimize saldırıyor ve bu saldırının 2012 yılından bu yana yaşanan en ciddi çatışma olduğu dile getiriliyor. Rohingya (Arakan Müslümanları) BM raporlarına göre “dünyanın en çok zulüm görmüş olan ve bu zulümden kaçamayan halkı” olarak ifade ediliyor. Bu açıklamalara rağmen hala uluslararası toplum Myanmar’da yaşananlara sessiz kalıyor.
Yüzlerce Arakan köyünde evler yakıldı. Öte yandan İslam işbirliği Teşkilatı ise “endişeliyiz” demekle yetindi. Suçsuz, günahı olmayan sivil Müslüman Arakan halkı, gasp, ölüm, işkence vb. ile karşı karşıya… Bölgeden gelen haberlere göre abluka sonucu su ve yemek gibi zaruri ihtiyaçlar dahi karşılanamıyor.
Bu saldırılar bir an önce durdurulmalıdır. Myanmar hükumeti en azından Uluslararası Hukuk ve Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesine uygun bir bir biçimde hareket ederek bu zülme son vermelidir. Tayland, Malezya ve Bangladeş’te düzenlenen gösterilerde Myanmar hükumeti protesto edildi. Protesto gösterilerinde tüm şiddet olaylarına karşı tepki gösterildi. Umarım Türkiye’de ve diğer İslam ülkelerinde de konuyla ilgili yeniden kamuoyu oluşur.
Güneydoğu Asya’da, Myanmar’da uygulanan zulüm son bulmalıdır. Devletimizin ve sağduyulu milletimizin Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz için yapabilecekleri ne varsa bir an önce harekete geçmelerini diliyorum. Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulme bir son verilmelidir. Dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlar seslerini daha gür çıkarmalı ve tepkilerini ortaya koymalıdır. Böylece, birlik olarak kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olabiliriz. Bu vesileyle, Arakanlı kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu dile getiriyor, gereken hamlelerin bir an önce yapılmasını diliyoruz.