İstanbul Sözleşmesi Aile Müessesine İrtifa Kaybettiriyor

0

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini konu alan ve hukuki bağlayıcılığı bulunan İstanbul Sözleşmesi’nin aileyi parçalama sözleşmesi olduğunu belirten ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, “bu sözleşmenin tehlikeli sonuçlarına karşı acilen önlem alınmadığı takdirde, aile yıkımlarının daha feci noktalara gitmesinden endişe edilmektedir. ” dedi.

“Aile, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biri olup onun rahmeti ile sevgi, saygı, şefkat ve muhabbete erişen sağlam temellere dayandırılması gereken toplumun en önemli kurumudur. Aile bütünlüğünün korunması vatanın korunması kadar önemlidir. Ancak son yıllarda toplumun temel taşı olarak kabul ettiğimiz aile müessesesi günden güne irtifa kaybetmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Kadına şiddeti önlemek bir yana aile içi şiddeti daha da artıran, boşanmalara teşvik eden İstanbul Sözleşmesi’nin, ülkemizden sökülüp atılması için ciddi mücadele gerekiyor. Meclis’teki milletvekillerinin sözleşmenin feshi için çalışması gerekmektedir. Aynı zamanda halkın bilinçlendirilmesi ve daha fazla ailenin yıkılmasının önüne geçilmesi elzemdir.

İstanbul Sözleşmesi’nin, Müslümanların değerlerini ayaklar altına aldığına dikkat çeken Çalışkan, yüce dinimiz İslamiyet, kadına ve aileye verdiği değerle, yüzyıllarca Müslüman ailelerin dimdik ayakta kalmasını sağladı. İslam dininin, evin temel dinamiği olan kadınları onurlandıran, evin reisi olan erkekleri ise evlerine ailelerin sahip çıkmaya teşvik eden muazzam ilkeleri, aile içi şiddet sorununun çözümünde tartışmasız tek referans olarak öne çıkmaktadır.”

“Aile kadın ve erkeğin birlikte yürütebileceği kurumdur. Erkeği evden uzaklaştırarak aileyi yaşatma imkânı yok. İthal kanunlarla aile yaşatılamaz. Sözleşme iptal ederek kendi dinimizi, inançlarımızı, örf ve adetlerimizi esas alan adaleti sağlayacak ve aileyi yaşatacak düzenleme yapılmalı” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın.
Lütfen isminizi giriniz.