Çalışkan; “Bu güzel günler vesilesiyle tüm kardeşlerimin bayramını tebrik ediyor, Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

0

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan, mesajında şunları söyledi:
“Ramazan Bayramı, Kur’an ayı olan Ramazan’ın manevi bir ödülü olarak Mü’minlere armağan edilmiştir. Oruç tutarak Rablerinin rızasını arayan Müslümanlar, Bayram günlerinde güler yüzle, mutlulukla birbirleriyle kucaklaşırlar. Hangi toprak parçası üzerinde olursa olsun dünya Müslümanları aynı duyguları taşır ve kardeşleriyle Ramazan Bayramı’nı birlikte neşe içerisinde geçirirler. Bu yönüyle bayram eşsiz bir ortak paydadır. Herkesi aynı duygulara sevk edebilen günlerdendir ve kaynağı elbette ilahidir. Yüce Mevlamızın, kullarına bahşettiği bu muhteşem günlerde küskünlüklerin sona ermesi, dargınların barıştırılması, paylaşmanın ve ikram etmenin yaygın biçimde Mü’minleri kuşatması elbette Rabbimizin bir lütfudur. Tamamen doğal olarak gerçekleşen bu sosyal onarmalar, Allah Rasülu’nun örnek hayatından günümüze kadar ulaşır. Peygamberimiz, Ramazan Bayramında ailesine, yakın çevresine ve tüm diğer Mü’min ve Mü’minelere nasıl davrandıysa bizler de onun yolundan giderek öyle davranmaya gayret ediyoruz. Kuşkusuz, manevi atmosferin tavan yaptığı bu kutsal günlerde yetimlerin, yoksunların ve yolda kalmışların kalplerindeki burukluğu giderecek olan da biz Mü’min kardeşleriyiz… Bu bayramda her zamankinden daha kibar, daha anlayışlı, daha çok ayıpları örten kişiler olmalıyız. Bu güzel günler vesilesiyle tüm kardeşlerimin bayramını tebrik ediyor, Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum. “

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın.
Lütfen isminizi giriniz.