Anadolu Aslanları İş adamları Derneğinin (ASKON) “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesi Bilgilendirme” Toplantısı gerçekleşti.
Programa ASKON Başkanı Sayın Recep Çalışkan, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Mehmet Nuri Kökçüoğlu, İl Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Karabay, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Sayın Engin Özcanlı, ASKON Üyeleri ve İş adamları da katılım sağladı.
Program Akdeniz Bölge Birincisi Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Teşkilatından Hafız Enes Kıranşal’ ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, konuşmalarında tarımın stratejik bir sektör olduğunu ifade ederek, Türkiye tarım sektörü hakkında genel bilgiler ve tarımsal desteklemeler hakkında bilgiler verdi.
Çalışkan, Kırsal Kalkınma Yatırımları Programı ile ilgili olarak, 2006 yılından beri aralıksız uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, kırsal alanda ekonomik ve sosyal yapıyı geliştirmek, küçük ve orta işletmelerin tarıma dayalı sanayi entegrasyonunu sağlamak ve yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanılmasının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla gerçek ve tüzel kişilere %50 hibe desteği verildiğini belirtti.
Çalışkan, Programa teşriflerinden ötürü İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Mehmet Nuri Kökçüoğlu, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Karabay, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Engin Özcanlı ve ASKON Üyeleri İş adamlarına şükranlarını ileterek konuşmasını tamamladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı olarak 2006 yılından itibaren ‘Kırsal Kalkınma’ Yatırımlarının desteklenmesi konusunda çeşitli hibe programları açıkladıklarını ifade eden Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, “Bu yılda ‘Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi’ kapsamında yeni hibe programlarını açıkladık. Teknik ekipteki arkadaşlarımız bu programın detaylarını sizlere aktaracaklar. ASKON Başkanı Sn. Recep Çalışkan Başkanımıza hem ev sahipliği hem de açıklamaları için teşekkür etmek istiyorum. Biz Adana yerelinde Türkiye genelinde Tarımı bir adım bile olsa daha ileriye götürme amacındayız.
Bunun ilk adımı üretimdir ve bunu sürdürülebilir kılacağız. Yenilenebilir üretim tekniklerini birlikte oluşturacağız. Üretim aşamasını başardıktan sonra ikinci adımımız; üretileni pazarlamaktır. Tüm bunlar sadece bitkisel üretimde değil, hayvansal üretimde de geçerlidir. Bunun için üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu finansı sizlere sağlamak istiyoruz. Bu programlar bunlar içindir diye konuştu.
Konuşmaların ardından Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Engin Özcanlı 2024 Yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesi hakkında bilgilendirme yapılarak katılımcıların destekler ve başvuru süreci ile ilgili sorulara cevap verildi.
Program Recep Çalışkan’ın İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu’na günün anısına Adana Büyük Saat Plaketini takdim etmesiyle sona erdi.